Przepis powstał, kiedy chciałem zrobić dla naszego dziecka lepsze spaghetti niż serwowane w słoiczkach przeznaczonych dla maluchów. Skład
UWAGA !!!
Spaghetti robiłem dla dziecka w wieku 13 miesięcy, moja córka nie miała żadnych wysypek ani problemów żołądkowych po moim daniu, na twoje dziecko sos może inaczej zareagować. Sos zawiera pomidory. Nie odpowiadam za ewentualne uczulenia :).
- 1/2 kg mięsa mielonego – najlepiej z szynki (ja zawsze mielę łopatkę w mięsnym).
- puszka pomidorów bez skóry.
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego.
- Puszka kukurydzy.
- Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek mielony, czasami kurkuma.
UWAGA !!!
Spaghetti robiłem dla dziecka w wieku 13 miesięcy, moja córka nie miała żadnych wysypek ani problemów żołądkowych po moim daniu, na twoje dziecko sos może inaczej zareagować. Sos zawiera pomidory. Nie odpowiadam za ewentualne uczulenia :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz