czwartek, 27 kwietnia 2017

Zielony koktajl z banana, szpinaku, natki marchewki oraz syropu klonowego.

Dzisiaj zrobiłem zielony koktajl z następujących składników:

  • 2 banany,
  • ~ 100 g szpinaku baby,
  • pęczek natki marchewki,
  • 2 kiwi,
  • 3 łyżki syropu klonowego,
  • 2 szklanki wody.
Całość wrzucam do blendera kielichowego i uruchamiam najpierw mieszanie pulsacyjne a następnie przełączam na normalną pracę i tak wszystko mielę przez okres 1 minuty. 

Koktajl ma posmak marchewki i jest lekko słodki. 

Natka pietruszki jest jadalna i bardzo zdrowa. O tej porze roku można co najwyżej liczyć na włoską natkę. Należy pamiętać aby dobrze przepłukać natkę marchewki z ziemi i piasku. 

Natka pietruszki wspiera oczyszczanie organizmu z toksyn oraz dostarcza:
  • potas,
  • witamina K,
  • magnez


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz