- 2 duże cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- 3 ziemniaki,
- dwie papryki,
- 50 dkg mięsa mielonego,
- oliwa z oliwek,
- przyprawy: sól, pieprz, chili.
czwartek, 7 lipca 2011
Zupa meksykańska (papryka, mięso mielone).
Zrobiłem sobie ostatnio dobrą zupę, której bazą była zupa pomidorowa. Przepis znalazłem w jednej publikacji dołączanej do jednej z gazet codziennych. Standardowo nazywa się to zupa meksykańska reklamująca min. zupę pomidorową w proszku. Moja zupa powstała na bazie zupy pomidorowej z pomidorów przyrządzanej na rosole. Przed zabieleniem zupy odlałem część porcji dla mnie. O to składniki:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz